Runkeeper overgenomen door sportbedrijf Asics

Hardloop-app Runkeeper heeft een nieuwe eigenaar: Asics. De maker van sportkleding en -schoenen heeft nu het gehele Runkeeper-team in dienst en is daarmee eindverantwoordelijk voor de app. Op korte termijn zal er weinig veranderen, maar het is op lange termijn een belangrijke stap. Eén van de populairste fitness-apps is nu immers in handen van een groot sportbedrijf.

Hoeveel Asics voor Runkeeper heeft betaald is onduidelijk. De aankondigingspost doet vermoeden dat Runkeeper zich wilde laten overnemen, om zo met een flink budget aan nieuwe dingen te werken:

Voor eindgebruikers zal er weinig veranderen. Niet alleen blijft Runkeeper gewoon bestaan, we kunnen nu ook sneller stappen zetten. We zijn nu in staat om onze visie achterna te gaan zoals we dat altijd al wilden doen, samen met een partner die de middelen heeft waar we nooit eerder toegang toe hadden.

Sport-apps lijken een belangrijk onderdeel te worden van makers van sportkleding. Afgelopen jaar deed Adidas immers al iets vergelijkbaars, toen het bedrijf de hardloopapplicatie Runtastic overnam. En Under Armour werd een jaar geleden eigenaar van MyFitnessPal en Endomondo. Het betekent dat deze bedrijven nu op meerdere fronten met elkaar concurreren: met de verkoop van kleding en schoenen en met het aanbieden van digitale diensten. Ook Nike is op dat vlak al jaren actief, met een reeks aan eigen apps en producten.