Samenwerking met Misfit maakt van Pebble smartwatch nu ook fitness tracker

De populaire Pebble smartwatch is vanaf vandaag naast een slim horloge ook een fitness tracker. De makers van het succesvolle crowdfunding project zijn een samenwerking aangegaan met het team van Misfit en gaan vanaf nu ook al je beweging in kaart brengen.

Volgens de makers is het een logische ontwikkeling, gezien het feit dat de Pebble altijd gemaakt is met activity en fitness tracking in het achterhoofd. Het slimme horloge is immers waterdicht en heeft de beschikking over een accelerometer. Tot op heden leverde dat interessante koppelingen op met bijvoorbeeld RunKeeper en Strava, maar het Amerikaanse bedrijf wilde zelf ook niet achterblijven.

Voor een optimale beleving zocht het de samenwerking met Misfit, het bedrijf achter de stijlvolle Shine. Samen ontwikkelde het team de Misfit Watchapp, een nieuwe app, waarbij de algoritmes en designs van Misfit toegepast worden op de hardware van Pebble. Om je bewegingen vast te leggen zijn er echter geen extra wearables nodig: je smartphone en Pebble zijn voldoende.

Pebble benadrukt dat de Watchapp slechts een eerste stap is, de samenwerking met Misfit moet de komende periode nog meer innovatieve concepten gaan opleveren. Ook Misfit zal binnenkort een nieuwe versie van hun app presenteren, waar de ondersteuning voor de Pebble is opgenomen.