Samsung belooft accuduur van 2 tot 3 dagen voor Gear S2

Samsung staat op het punt zijn belangrijkste smartwatch tot nu toe te presenteren. We hebben het over de Gear S2, een slim horloge dat op basis van zijn specificaties behoorlijk interessant klinkt.

De Gear S2 zet op accugebied een behoorlijke stap voorwaarts, want Samsung belooft een accuduur van twee tot drie dagen. De Gear S2 draait op Tizen OS en is onder andere te bedienen met een roterende ring rond het scherm en een home- en back-button. Het scherm meet 1,2 inch en heeft een resolutie van 360 x 360 pixels.

Samsung stelt dat de Gear S2 is geoptimaliseerd voor dagelijks gebruik. Je checkt bijvoorbeeld eenvoudig je notificaties en kunt reageren op berichten. Verder zijn de fitnessfuncties uitgebreid en kun je je dagelijkse activiteiten verwerken in je eigen dagboek. Bij de lancering (het is nog niet bekend wanneer het horloge op de markt komt) zullen er ook apps zijn die geoptimaliseerd zijn voor het ronde scherm. Het zal ook mogelijk zijn om met het horloge te betalen.

De Gear S2 komt in twee varianten op de markt, de normale uitvoering in de classic-versie. De laatste onderscheidt zich met een zwarte afwerking en lederen band, waardoor deze versie als een klassiek horloge oogt. De Gear S2 is volgens Samsung vooral bedoeld voor mensen die een minimale, moderne smartwatch zoeken.

Er is Samsung veel aan gelegen om aan te tonen dat Tizen OS een geschikt systeem is voor smartwatches en beter werkt dan Android Wear en WatchOS, al is Apple eigenlijk geen concurrent. Je hebt immers een Android-telefoon nodig om de Gear S2 te kunnen gebruiken. In dat opzicht heeft Samsung een achterstand, omdat Android Wear sinds gisteren wél met iOS gekoppeld kan worden. Er zijn dus volop ontwikkelingen, die de keuzemogelijkheden voor de liefhebbers van smartwatches alleen maar groter én beter zullen maken.