Samsung brengt de Galaxy Fold in september op de markt

Samsung Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold werd in februari dit jaar met veel bombarie gepresenteerd. Maar al snel bleek dat het apparaat een aantal problemen had, en werd de lancering uitgesteld. Nu is bekend wanneer het apparaat dan op de markt verschijnt. Volgens Samsung is dat in september.

De Galaxy Fold is een opvouwbare telefoon met twee schermen. Het apparaat heeft een 7,3 inch Infinity Flex Display die op te vouwen is naar een kleinere variant met een scherm van 4,6 inch. In het midden zit een vouwlijn om het scherm te kunnen vouwen.

Het apparaat moest op 3 mei verschijnen voor 2.000 euro. Maar in april bleek dat review-exemplaren van de telefoon al na twee dagen gebruik kapot gingen. Het scherm brak bijvoorbeeld door een bobbeltje in de vouw van het scherm, of een scherm begon te knipperen. Samsung besloot toen om de lancering van de telefoon uit te stellen.

Tot nu dus, want de telefoon heeft eindelijk een lanceringsdatum gekregen. Of beter gezegd: een lanceringsperiode. Want hoewel Samsung de maand september noemt om het apparaat op de markt te brengen, heeft het geen specifieke dag genoemd. Wel zijn er diverse verbeteringen, aldus het bedrijf.

Verbeteringen

Allereerst is de bovenste beschermende laag van de Infinity Flex Display uitgebreid naar voorbij de schermrand. Bij de review-modellen dachten mensen dat dit beschermplastic was dat je moest verwijderen, waardoor het scherm kapot ging. Nu moet duidelijker zijn dat het een belangrijk onderdeel is van het scherm en dat je het dus niet weg moet halen.

Ook heeft de Galaxy Fold diverse verstevigingen gekregen om het apparaat beter te beschermen tegen externe deeltjes. De boven- en onderkant van het scharnier zijn versterkt met nieuwe beschermingskapjes, en er zitten nieuwe metalen lagen onder het scherm om deze beter te beschermen. Tot slot is de ruimte tussen het scharnier en de rest van de telefoon verminderd.

Samsung heeft naar eigen zeggen ook aan de gebruikerservaring gewerkt, door meer apps en diensten te optimaliseren voor de opvouwbare telefoon. Nu worden de laatste tests uitgevoerd en in september komt de telefoon naar geselecteerde markten. Tegen die tijd moeten er meer details over de telefoon komen.