Samsung brengt roségouden- en platinumversie Gear S2 uit

Samsung Gear S2

Als je als fabrikant geen gouden versie van je smartwatch uitbrengt, lijk je er niet meer bij te horen. Gisteravond kondigde Huawei al een gouden Huawei Watch aan en niet veel later volgde Samsung met een roségouden-en platinumversie van de Gear S2 Classic. Al kiest Samsung hierbij niet voor een overdreven vrouwelijk uiterlijk, wat Huawei wel doet.

Qua hardware en functionaliteit is er geen verschil tussen de Gear S2 Classic-modellen die er al waren en deze. Wel krijgt het horloge speciale bijpassende watchfaces (designs voor de wijzerplaat van het horloge) en een aantal nieuwe bandjes die als optie gekozen kunnen worden.

De horloges draaien op Samsungs eigenbesturingssysteem Tizen. Dat zorgt voor beperkingen op het gebied van beschikbare apps, maar er zijn inmiddels al redelijk wat Nederlandse apps die handig zijn; de NOS en Telegraaf bieden een nieuwsapp, maar ParkMobile, KLM en Pathé zijn beschikbaar voor de Gear S2.

De nieuwe kleuren van de Samsung Gear S2 komen volgende maand op de markt en gaan 479 euro per stuk kosten.

Samsung Gear S2

Samsung kondigde tijdens de presentatie ook officieel aan dat er dit jaar twee belangrijke toevoegingen zijn die via updates beschikbaar komen: ondersteuning voor iPhones (op dit moment werkt de Gear S2 alleen met Android-smartphones) en ondersteuning voor Samsung Pay.

Dat laatste is nog niet zo boeiend voor ons, omdat Samsung Pay hier nog niet beschikbaar is. Wel gaat Samsung de lijst van landen waar de betaaldienst te gebruiken is uitbreiden met Australië, Singapore en Brazilië, maar er komen -na het Verenigd Koninkrijk en Spanje- nog even geen nieuwe Europese landen bij.