Casio komt met robuuste Android Wear-smartwatch: de Smart Outdoor Watch WSD-F10

Casio heeft op de CES in Las Vegas een Android Wear-smartwatch gelanceerd die tegen een stootje kan: de Smart Outdoor Watch WSD-F10. Hij is daardoor wel wat lomper dan veel andere smartwatches. Het bedrijf richt zich met het horloge op mensen die graag buiten zijn en dan bijvoorbeeld gaan hiken, fietsen of vissen.

Er zitten diverse sensoren, zoals een bewegingssensor, een kompas en een barometer. Het scherm is een combinatie van een kleurenscherm en een zuiniger en beter leesbaar zwart-witscherm. Daarnaast heeft hij zowel een touchscreen als een aantal knoppen; de knoppen moeten er voor zorgen dat het horloge ook met handschoenen aan te bedienen is.

Casio heeft wat kleine aanpassingen gedaan aan Android Wear, waardoor de WSD-F10 een speciale modus heeft waarin hij alleen de tijd aangeeft. Hij gaat dan maar liefst een maand mee met de accu, maar de meerwaarde van een smartwatch ben je dan natuurlijk kwijt. Normaal gaat de accu gewoon een dag mee. Daarnaast staan er standaard een aantal handige fitness- en outdoorapps op het horloge, zoals RunKeeper, MyRader, ViewRanger en Yamap.

De Casio Smart Outdoor Watch WSD-F10 is niet moeders mooiste, maar Casio kiest bewust voor een uniek product voor een doelgroep die mogelijk wel interesse heeft in een slim horloge. Het horloge komt in april op de markt en gaat 500 dollar kosten. Of hij ook in Nederland in de winkel komt te liggen is nog niet bekend.