Sony komt met noise cancelling-koptelefoon die je ook buiten op straat kunt dragen

Sony heeft tijdens IFA 2016 een nieuwe draadloze noise cancelling-koptelefoon gepresenteerd. Voordeel hiervan is dat hij de mogelijkheid heeft om naar je muziek te luisteren, terwijl je de geluiden uit je omgeving nog steeds meekrijgt. Handig als je bijvoorbeeld op straat loopt of op de fiets zit. Volledige noise cancelling is in het verkeer namelijk levensgevaarlijk. Daarnaast is het soms gewoon heel erg onhandig, omdat je niet hoort dat iemand tegen je praat.

De Sony MDR-1000X geeft je daarom de optie om zoveel mogelijk geluid te blokkeren of juist de stemmen of omgevingsgeluiden door te laten. Prettig, want zo kun je je koptelefoon afstellen op iedere situatie. Verwacht niet dat je ook precies hoort wat een ander zegt, want dat lukt je niet, blijkt uit de ervaringen van The Verge. Maar je hoort wel dat er iemand praat, wat beter is dan iemand die voor je gezicht zit te wapperen omdat je hem niet hoort.

Op de rechterkant van de koptelefoon zit een controlepaneel dat werkt met aanrakingen. Plaats je je gehele hand er overheen, dan wordt je muziek zachter en hoor je goed wat anderen zeggen. Ideaal!

In totaal zijn er drie manieren om geluid door je koptelefoon te krijgen. De eerste optie is om hem geheel uit te schakelen. Daarnaast kun je alleen stemmen doorlaten. Laatste optie is om zowel stemmen als omgevingsgeluiden door te laten, waardoor je mensen ook met stoelen hoort schuiven.

De ingebouwde batterij gaat tot maximaal 20 uur mee als je de noise cancelling-functie aan hebt staan. In oktober komt de Sony MDR-1000X op de markt en hij gaat zo’n 400 euro kosten.

Xperia Ear

De Xperia Ear, die ook vandaag werd gepresenteerd, is een headset die een nieuwe manier van communiceren met zich mee wil brengen. Dit oortje reageert niet alleen op spraakcommando’s, maar ook op verbale opdrachten. Krijg je bijvoorbeeld een sms, dan kun je reageren door te knikken. Het oortje is dan ook meer dan een headset en wordt gepresenteerd als een persoonlijke assistent. In je oor krijg je bijvoorbeeld informatie over je agenda en persoonlijke updates. Handig voor drukke zakenmensen!

De Xperia Ear is vanaf november in een aantal landen beschikbaar. Of Nederland hierbij zit is vooralsnog niet bekend.

Projector en speaker

Ook heeft Sony een projector en een prachtige glazen speaker gepresenteerd. De Glass Sound Speaker was al te koop in Japan en de Verenigde Staten, maar vanaf vandaag ook in het Verenigd Koninkrijk. Hopelijk volgt de rest van Europa snel!

Het meest opvallende aan deze speaker is met name het ontwerp, dat helemaal van glas is. Er zit een lamp in verwerkt, waardoor je je kamer er ook mee kunt verlichten. Je maakt verbinding met de speaker via bluetooth, hij ondersteunt helaas geen streamingtechnologiën, en de accu gaat ongeveer vier uur mee.

Glass Speaker

Laatste interessante aankondiging was die van de Portable Ultra Shor Throw Projector. Deze mobiele beamer is een kubus van slechts 10 centimeter, maar kan je wel een beeld met een dwarsdoorsnede van 2 meter geven op ieder vlak oppervlak. Daarnaast reageert het apparaat op aanrakingen, waardoor je bijvoorbeeld plaatjes van de ene naar de andere plaats kunt slepen. Maar het is ook mogelijk om spelletjes te spelen.