Samsung lanceert Gear S3 met ingebouwde GPS

Samsung Gear S3

Samsung heeft op de IFA in Berlijn een nieuwe smartwatch gelanceerd: de Samsung Gear S3. Qua ontwerp lijkt hij erg veel op de Gear S2. Hij is ook rond en heeft een rand (bezel) die je rond kunt draaien om het horloge te bedienen. De Gear S3 is echter groter dan zijn voorganger (13 milimeter dik), zodat er extra ruimte is voor meer hardware en een grote accu. Er zit namelijk een hoogtemeter in en een GPS-ontvanger om je locatie te kunnen bepalen zonder smartphone. Precies dezelfde dingen die Apple waarschijnlijk volgende week gaat toevoegen aan zijn Apple Watch.

De Samsung Gear S3 komt uit in twee versies qua uiterlijk: de Frontier-versie, waarmee Samsung zich richt op actieve gebruikers, en de elegantere Classic voor de zakelijke gebruiker. Beiden horloges zijn water- en stofdicht en bevatten een 1.3 inch-amoledscherm dat altijd aan staat. Ze bevatten – naast GPS en een hoogtemeter – ook een hartslagsensor en NFC-chip voor Samsung Pay (dat in Nederland nog niet beschikbaar is).

De horloges draaien -zoals bij Samsung altijd het geval is met zijn smartwatches- op het eigen besturingssysteem Tizen. Hij werkt daardoor samen met alle Android-telefoons, maar niet met de iPhone.

In sommige landen brengt Samsung een speciale versie van de Gear S3 uit met een ingebouwde 4G-verbinding. Hierdoor kan hij zelfstandig op internet zonder binnen het bereik van je smartphone of een bekend wifi-netwerk te zijn. In Nederland komt deze versie echter niet op de markt.

Horlogedragers

Samsung richtte zich bij de aankondiging heel erg duidelijk op horlogedragers. Het bedrijf wilde graag laten zien dat de Gear S3 een alternatief is voor mensen die nu een analoog horloge hebben. Het brengt de Gear S3 op de markt naast de Gear S2, zodat klanten meer keuze hebben in functies, formaat en design. De smartwatch kan overweg met standaard horlogebandjes van 22 mm, zodat je hem makkelijk kunt aanpassen aan je eigen stijl.

De Samsung Gear S3 komt dit najaar op de markt, zodat je hem nog voor Kerst kunt vragen. Het is alleen wel een prijzig kerstcadeautje, want beide versies kosten 399 euro.

Samsung Gear S3 Classic

Samsung Gear S3 Frontier