Sony lanceert SmartWatch 3 en SmartBand Talk tijdens IFA

Ook Sony zal tijdens de IFA een nieuwe smartwatch lanceren. Naast een nieuwe uitvoering van de Sony SmartWatch kunnen we ook een nieuwe SmartBand verwachten van de Japanse elektronicagigant.

Hoewel Sony’s persevent – net als vorig jaar – pas een dag later gepland staat dan hun concullega’s, is het merk er nu wel eerder bij om details vrij te geven van hun nieuwe smartwatch en polband.

Zo zou de Sony SmartWatch 3 (je moet het de Japanners wel nageven dat ze ruim op tijd waren met de naamgeving van de productlijn) de beschikking hebben over een scherm van 1.68 inch met een resolutie van 320×320 pixels.

Op de eerste renders, korrelig en nog niet bevestigd door Sony, ziet de SW3 er nog het meest uit als een combo tussen de Gear 2 Neo en de originele G Watch van LG.

band

Meest opzienbarende gerucht rond de SW3 is misschien nog wel dat het slimme horloge zou draaien op Android Wear, Google’s besturingsysteem voor wearables. Gezien het feit dat Sony erg tevreden is over hun eigen OS en het feit dat Sony geen officieel partner van Android Wear is, maakt dat gerucht enigszins onwaarschijnlijk.

We zullen tijdens de IFA ook voorgesteld worden aan de opvolger van de SmartBand. De wie? De SmartBand, Sony’s activity tracker die eerder dit jaar tijdens de CES werd gelanceerd en nauwelijk tractie wist te krijgen.

In tegenstelling tot zijn voorganger – die geheel zonder display was – heeft de SmartBand Talk de beschikking over een gebogen display dat gebruik maakt van elektronische inkt. Dat doet vermoeden dat er naast activity tracking dus meer ‘smartwatch-achtige’ elementen terug zullen komen.

De keuze voor elektronisch papier is fascinerend: je hebt dan misschien wel geen super HD-display op je activity tracker, het bevordert het leven van je batterij natuurlijk aanzienlijk.

Meer IFA? Volg dan onze IFA Event Wall!