Samsung onthult Galaxy Tab S6 en Galaxy Watch Active 2 deze week al

samsung-watch-tab-invite

Samsung heeft een nieuwe uitnodiging verstuurd voor de onthulling van hardware. Deze keer gaat het niet om een telefoon, maar om tablet Galaxy Tab S6 en smartwatch Galaxy Watch Active 2. Dat meldt The Verge.

Samsung maakt de data voor de onthullingen bekend in een video, waarin het bedrijf ook bevestigt dat er een smartwatch en een tablet gepresenteerd worden. De namen van de apparaten worden niet genoemd, maar zijn dus wel te raden.

Wat is er al bekend?

Het is tegenwoordig een gewoonte dat veel van nog te onthullen apparaten al is uitgelekt. Zo weten we dat de Galaxy Tab S6 met een inkeping op de rug komt en dat de S Pen er magnetisch aan gekoppeld kan worden.

Ook komt er een dual-camera op de achterkant, zo is in de video te zien. Je kunt het apparaat voorzien van een toetsenbord dat magnetisch aansluit via Smart Connector-achtige pinnetjes.

De Galaxy Watch Active 2 krijgt een glazen watchface, dat uitstrekt tot de rand. Daardoor heb je genoeg ruimte om de aanraakgevoelige rand te gebruiken, die er volgens gerichten inzit. In de video zien we een hartslagsensor knipperen, wat mogelijk hint naar een EKG-mogelijkheid.

Galaxy Note 10

De Galaxy Tab S6 verschijnt bovendien al snel: het apparaat wordt vandaag al onthuld. De Galaxy Watch Active 2 verschijnt op 5 augustus, wat aankomende maandag is.

Die data zijn opvallend, want het Unpacked-event van Samsung – waar normaal gesproken alle hardware onthuld wordt – is pas op 7 augustus. naar verwachting worden dan de Galaxy Note 10 en mogelijk een grotere Galaxy Note 10 Pro onthuld.