Nieuwe versie van Chrome laat je écht incognito browsen

Google Chrome

Google heeft versie 76 van Chrome beschikbaar gemaakt. Deze versie komt met nieuwe functies, waardoor je nu écht in incognito-modus kunt browsen. Daarnaast wordt het moeilijker om Flash te gebruiken in de browser, schrijft The Verge.

Om met de incognito-modus te beginnen: voor Chrome 76 was deze modus niet écht incognito. Het was namelijk mogelijk voor websites om te detecteren of je in deze modus zat. Daarmee werd bijvoorbeeld voorkomen dat je eindeloos de betaalmuren van nieuwsmedia omzeilde, en je uiteindelijk alsnog een abonnement moest nemen.

In de nieuwe versie van de browser wordt die detectiemogelijkheid onmogelijk gemaakt door Google zelf. Daardoor kun je nu dus wel echt incognito surfen, en heeft een website ook niet door dat je die modus gebruikt.

Flash

De andere grote update draait om Flash. Deze technologie kampt al jaren met diverse beveiligingsproblemen en iedere grote browser heeft Flash ook al enige tijd geblokkeerd. In 2020 moet de technologie zelfs echt sterven.

In Chrome 76 gaat Google nog een stapje verder met het blokkeren van Flash. Individuele Flash-items werden al standaard geblokkeerd, maar nu is ook de volledige browser-feature standaard uitgeschakeld. Daardoor moet de browser eerst vragen of Flash wel aan mag, voordat dit daadwerkelijk gebeurd.

Foto: Shutterstock.com