Samsung onthult Galaxy Tab S6 met 10,5 inch Super AMOLED-scherm

Samsung Galaxy Tab S6

Samsung heeft zijn nieuwe tablet de Galaxy Tab S6 aangekondigd. De tablet is naar eigen zeggen vooral gericht op creativiteit en productiviteit. Het apparaat komt met een 10,5 inch Super AMOLED-scherm, een S Pen en een dual camera.

De Galaxy Tab S6 is niet alleen als tablet te gebruiken, maar ook in te zetten voor een pc-achtige ervaring. Dit kan met een nieuwe Book Cover-toetsenbord die toegevoegd is aan de DeX-functietoets, die DeX3 activeert voor de pc-achtige ervaring. Het toetsenbord komt met een touchpad, functietoetsen en een houder voor de S Pen.

De S Pen is de stylus van Samsung, die nu ook een afstandsbediening en draadloze oplaadmogelijkheden heeft. De BLE-afstandsbedieningfuncties stellen je in staat om selfies en video’s te maken en om multimedia-inhoud te beheren, ook als je het tablet niet in handen hebt. De S Pen is in 10 minuten op te laden voor 10 uur gebruik.

Samsung Galaxy Tab S6

Dunne behuizing

De tablet zelf heeft ene behuizing van 5,7 millimeter en een 10,5 inch Super AMOLED-scherm. Op die manier moet je het apparaat eenvoudig mee kunnen nemen en er fijne films en series op kunnen kijken. Het apparaat bevat ook vier luidsprekers van AKG en Dolby Atmos, om de kijkervaring zo goed mogelijk te maken.

Het tablet heeft achterop een dual camera met Ultra Wide-camera, waarmee je goed foto’s van landschappen kunt maken. Ook zit er een vingerafdrukscanner in het scherm en dient het apparaat als hub om andere devices met SmartThings te beheren. Bixby maakt het mogelijk om apparaten te bedienen met spraakopdrachten.

De Galaxy Tab S6 komt tot slot met een samenwerking met spelplatformen als Unity en Unreal Engine, om gamen mogelijk te maken. Hiervoor is ook een krachtige processor en een Game Booster met AI-mogelijkheden toegevoegd. Ook is er een samenwerking met chat-platform Discord.

Beschikbaarheid

De Galaxy Tab S6 verschijnt in twee kleuren: Mountain Gray en Cloud Blue. De tablet heeft verder drie verschillende versies als het gaat om opslag en geheugen.

De eerste is een variant van 128 GB en 6 GB aan RAM-geheugen, die vanaf 699 euro te koop wordt. Ook is er een variant met 256 GB aan opslag en 8 GB aan RAM-geheugen, en komt er een LTE-versie met 128 GB aan opslag, die beide vanaf 779 euro te koop zijn.

De tablets zijn vanaf 23 augustus te koop.