Mijlpaal voor Sony: 100 miljoen PlayStation 4’s verkocht

PlayStation 4, PlayStation 5

De PlayStation 4 is al enige tijd op de markt, maar heeft nu een nieuwe mijlpaal bereikt. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers maakte Sony bekend dat er nu 100 miljoen exemplaren van de gameconsole verkocht zijn, schrijft The Verge.

In het afgelopen kwartaal werden 3,2 miljoen exemplaren van de PS4 verkocht. Daarmee komt het totaal aantal verkochte PS4’s precies op 100 miljoen uit.

Daniel Ahmad, Senior Analyst bij Niko Partners stelt dat dit het snelste is dat een gameconsole voor in huis deze mijlpaal haalt. Het kostte de PS4 namelijk 5 jaar en 7 maanden om op dit punt te komen. De PS2 en de Wii deden hier veel langer over.

De huidige generatie van de PS4 heeft bovendien een redelijk stabiele verkoop gehad. In 2017 werden bijvoorbeeld 19 miljoen exemplaren verkocht, vorig jaar waren dat er 17,8 miljoen. Ook interessant is dat er nu meer digitale spellen verkocht worden dan fysieke varianten, aldus Sony.

Switch en Xbox

Ondertussen doet ook de Nintendo Switch het goed, meldt TechCrunch. De Switch werd vorig kwartaal 2,13 miljoen keer verkocht, tegenover 1,88 miljoen keer in hetzelfde kwartaal vorig jaar. In totaal zijn er nu 36,9 miljoen exemplaren verkocht van de console.

De Xbox One doet het minder goed, schrijft Venturebeat. Microsoft draaide vorig kwartaal minder omzet, en dat komt naar eigen zeggen vooral omdat de game-hardware een omzetdaling van 48 procent zag. Grootste probleem is volgens het bedrijf dat er minder Xbox Ones verkocht worden, maar exacte cijfers maakte het bedrijf niet bekend.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan nieuwe consoles. In de herfst van volgend jaar verschijnt de PlayStation 5 en rond de kerst van 2020 komt Xbox Project Scarlett. Nintendo brengt op 20 september bovendien de Switch Lite uit, een goedkopere en afgeslankte versie van de originele Switch.