Samsung onthult nieuwe Galaxy Note10 en grotere Note10+

Samsung Galaxy Note10

Samsung heeft zijn nieuwe Galaxy Note10 en Note10+ aangekondigd. De smartphones zijn volgens het bedrijf geïnspireerd door een generatie die moeiteloos tussen werk en privé schakelt, en passen zich daar dan ook op aan. De telefoons komen op 23 augustus in de winkel.

De Galaxy Note10 verschijnt dus in twee formaten. De ‘gewone’ variant heeft een 6,3 inch Cinematic Infinity Display. De grotere Note10+ heeft een 6,8 inch-scherm en is daarmee de Note met het grootste scherm ooit. Beide telefoons hebben alle Note-functies en de S Pen.

De Note10 komt met een edge-to-edge-ontwerp, wat betekent dat de telefoons nagenoeg randloos zijn. Wel is er een inkeping aan de voorkant voor de camera. De apparaten hebben een Dynamic AMOLED-scherm met HDR10+-certificering en Dynamic Tone Mapping, om foto’s en video’s scherper, kleurrijker en mooier te maken.

Nieuwe functies

Zoals gezegd heeft Samsung zich laten inspireren door mensen die snel overschakelen van werk naar privé en terug. De telefoons bevatten dan ook nieuwe en verbeterde functies. Zo kun je met de S Pen notities maken, waarbij je handschrift direct naar digitale tekst wordt omgezet in Samsung Notes.

Die notities kun je ook aanpassen met handgeschreven tekst en je kunt ze exporteren naar meerdere formaten, zoals Microsoft Word. De notities maak je met de S Pen Air, die dankzij opties van derden nu nog meer mogelijkheden heeft. Je kunt er bijvoorbeeld beter spelletjes mee spelen.

De mogelijkheden van Samsung DeX zijn ook uitgebreid. Daarmee kun je schakelen tussen je telefoon en je pc of een Mac. Zet een USB-verbinding op, en je kunt je bestanden tussen apparaten slepen. Ook kun je zo je mobiele apps gebruiken met een muis en een toetsenbord. En dankzij Link to Windows, integreert je telefoon rechtstreeks in je quick panel.

Samsung Galaxy Note10

3D

Het maken en bewerken van foto’s en video’s is tegenwoordig een belangrijk punt op telefoons. Met de nieuwe Live Focus Video-functie kun je op de Galaxy Note10 nu scherptediepte-aanpassingen toevoegen, zodat je de achtergrond vervaagt. De nieuwe Zoom-in Mic versterkt de gewenste audiobron en dempt het achtergrondgeluid. En Super Steady stabiliseert je camera.

Je video’s kun je op je telefoon aanpassen, via de Video Editor die de S Pen integreert. Je kunt daarmee preciezer werken, aldus Samsung. adobe Rush integreert de S Pen ook. Daarnaast kun je nu meer vastleggen van wat er op je scherm gebeurd met Screen Recorder. De opnames kun je live noteren met de S Pen.

De Galaxy Note10 heeft verder geavanceerde AR- en 3D-mogelijkheden in de camera, zoals Ar Doodle om je foto’s te personaliseren met dynamische tekeningen en effecten. 3D Scanner gebruikt de DepthVision-camera op de telefoon om een object te scannen en er een beweegbare en bewerkbare 3D-rendering van te maken.

Gaming

Onder de motorkap heeft de telefoon speciale hardware om gamen mogelijk te maken. Zo is er een dun vapor chamber cooling-systeem aanwezig, om de prestaties tijdens het gamen te optimaliseren en het apparaat koel en dun te houden. Ook is er een Game Booster met AI, dat de prestaties en het stroomverbruik optimaliseert.

Verder is er Super Fast Charging, waarmee je je telefoon in 30 minuten ver genoeg kunt opladen om hem de hele dag mee te laten gaan. Met Wireless PowerShare kun je je Galaxy Watch, Galaxy Buds en andere Qi-apparaten draadloos opladen via je telefoon.

De Galaxy Note10 en Note10+ verschijnen op 23 augustus in Aura Black en Aura Glow. De versie met 8 GB RAM en 256 GB opslag is vanaf 949 te koop. De grotere Galaxy Note10+ komt met 12GB RAM en 256 GB opslag vanaf 1099 euro, of met 512GB opslag voor 1199 euro.