Samsung onthult nieuwste vlaggenschip: de Galaxy S9

Samsung-Galaxy-S9

Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwste vlaggenschip gepresenteerd: de Galaxy S9 en de grotere variant, de Galaxy S9+. De nieuwste smartphones van het Zuid-Koreaanse merk moet het vooral hebben van de verbeterde camera.

De gewone Galaxy S9 heeft een scherm van 5,8 inch, terwijl de S9+ een scherm van 6,2 inch heeft. Beide smartphones beschikken over een amoled-scherm van 2.960 bij 1.440 pixels.

De Galaxy S9+ heeft aan de achterkant een dubbele cameralens van 12 megapixels. De gewone S9 bevat aan de achterkant maar één cameralens, ook van 12 megapixels. De camera aan de voorzijde is bij beide smartphones 8 megapixels.

De dubbele cameralens moet dankzij verschillende diafragma’s van f/1,5 en f/2,4 beter presteren bij weinig licht. De smartphone laat hiermee volgens Samsung softwarematig automatisch meer licht binnen als het donker is.

Daarnaast beschikt de camera ook over een superslowmotion-functie. Daarmee kan het toestel een korte video van 960 frames per seconde maken. De videolengte in realtime is volgens Samsung beperkt tot shots van ongeveer 0,2 seconden, die de smartphone uiteindelijk vertraagt tot maximaal 6 seconden.

AR Emoji

Eerdere geruchten dat Samsung een eigen variant op de Animoji van Apple zou krijgen, bleken gisteren te kloppen. Onder de naam AR Emoji presenteerde Samsung het vrijwel identieke concept: de camera registreert hoofdbewegingen, die het vervolgens toepast op een emoji.

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn vanaf 16 maart in Nederland verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en paars. De standaardvariant kost 849 euro, voor de grotere variant betaal je 949 euro.

In eerste instantie komen de smartphones alleen met een opslagcapaciteit van 64 GB. Later wordt ook een variant met 256 GB beschikbaar. Wanneer dat precies is, heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt.

Foto: Samsung