Samsung wil met deze soundbar fantastisch geluid bieden dat past bij het beeld van je 4K-tv

Samsung Soundbar HW-K950

Samsung heeft tijdens IFA 2016 een nieuwe soundbar geïntroduceerd, speciaal voor de Europese Markt. De HW-K950 heeft vijftien speakers, waardoor je volgens het bedrijf een “eersteklas geluidservaring” krijgt, die past bij het beeld van zijn nieuwste tv’s.

Die speakers zijn verdeeld in drie groepen: de main speaker set die in de soundbar zitten, twee rear speakers en een subwoofer. Het geluid wordt horizontaal en verticaal geprojecteerd, waardoor het je hele woonkamer moet vullen. Op die manier wordt je helemaal ondergedompeld in je favoriete serie of film, net als in de bioscoop.

Volgens het bedrijf zelf is het gebruiksgemak een belangrijke feature. Zo wordt zowel wifi als bluetooth ondersteund en is het hele systeem vanaf je smartphone of tablet besturen via een bijbehorende app.

De beste ervaring krijg je volgens Samsung in combinatie met een SUHD TV met Quantum Dot-technologie. Daarnaast is er nieuwe 4K-content beschikbaar via de Ultra HD Blu-ray player, de UBD-K8500. Combineer alles en je krijgt een “indrukwekkende 4K entertainmentervaring”, aldus Samsung.

Hoeveel de soundbar moet gaan kosten, is nog niet bekend.