Samsung stopt met verkoop van Galaxy Note 7 vanwege risico ontploffende accu

Samsung Galaxy Note 7

Dat was snel: kort nadat de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 was gestart, is de fabrikant alweer gestopt met de verkoop van de smartphone. Dat meldt Reuters op Twitter. Reden hiervoor is een grootschalig batterijprobleem, waardoor de kans zou bestaan dat de accu ontploft. De telefoon is daarom preventief uit de winkel gehaald, terwijl iedere Note 7-koper z’n telefoon kan terugsturen. Samsung belooft voor klanten een vervangend toestel.

Daarmee zet Samsung een extreme zet voor een ‘klein’ probleem. Volgens de telefoonmaker zou slechts 0,1 procent van alle toestel door het batterijprobleem zijn getroffen. Een probleem dat opgelost kan worden door simpelweg de accu te vervangen. Tot nu toe heeft Samsung nog maar 35 problemen in het wild gespot.

Het terugroepen van alle verkochte Note 7-telefoons zal hoe dan ook een flinke klus worden. De telefoon werd al sinds 19 augustus in tien landen verkocht – al was hij nog niet in Nederland beschikbaar. De verkoop in ons land werd onlangs nog verschoven naar 9 september, al is het onduidelijk wanneer we nu aan de beurt zijn.