Samsung wil dat je via je televisie en koelkast met spraakassistent Bixby praat

Samsung

Samsung gaat de nieuwe versie van zijn spraakassistent Bixby beschikbaar maken op allerlei slimme apparaten, waaronder koelkasten, televisies en slimme speakers. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Een gesprek met Bixby 2.0 moet bovendien makkelijker en natuurlijker verlopen.

De eerste versie van Bixby kwam eerder dit jaar beschikbaar voor onder meer de Samsung Galaxy S8. De slimme spraakassistent komt voort uit de overname van het bedrijf Viv. Dit team werkte eerder voor Apple aan de spraakassistent Siri. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf wordt Bixby momenteel door 10 miljoen mensen gebruikt.

Naast de uitbreiding naar slimme apparaten wordt Bixby 2.0 ook open voor ontwikkelaars. Dat betekent dat zij zelf aan de slag kunnen om functies voor de slimme assistent te bouwen. In eerste instantie krijgt slechts een kleine groep ontwikkelaars toegang tot Bixby. Later mag iedereen met de slimme spraakassistent aan de slag. Op welke termijn Samsung de spraakassistent helemaal open wil maken, is niet bekend.

Poort naar informatie

Wel deelde Samsung zijn visie op de slimme assistent. Bixby moet de poort naar informatie worden. Met de spraakassistent kunnen bedrijven hun klanten op allerlei apparaten bereiken. Uiteraard op smartphones, maar dus ook op koelkasten, televisies en andere verbonden apparatuur. Samsung belooft bedrijven te helpen met zoeken naar manieren om via Bixby geld te gaan verdienen.