De nieuwste Samsung-televisie is eigenlijk een schilderij

Samsung The Frame

De tijd dan de tv een grote lompe beeldbuis was ligt inmiddels ver achter ons. De televisie heeft gelukkig in de loop der jaren veel ontwikkelingen door gemaakt. Met de jaren werden tv’s dunner, verbeterde de kleur- en beeldkwaliteit en kreeg je meer keuze in grootte. Maar hoe je hem ook went of keert: het blijft een saai, rechthoekig scherm.

Met de stijlvolle Serif tv heeft Samsung eerder geprobeerd om het saaie scherm meer te laten opgaan in het interieur. Maar nu zijn ze nog een stapje verder gegaan. Samsung introduceerde gisteravond in Parijs namelijk een nieuwe tv: The Frame. Deze tv gaat echt op in je interieur en verandert in een schilderij of ingelijste foto als je geen tv kijkt!

Schilderij

Designer Yves Béhar ontwierp deze tv omdat hij opmerkte dat je een tv niet echt persoonlijk kunt maken. Dat is toch niet meer van deze tijd?

Daarom zorgde hij voor een nieuw exemplaar, waarbij je kunt kiezen uit honderd schilderijen die je ziet zodra je je tv uitzet. De helderheid van het kunstwerk wordt aangepast aan het licht in de kamer door een speciale sensoren.

Om de tv in verschillende interieurs te laten passen lanceert Samsung The Frame met verschillende omlijstingen. Je kunt kiezen uit een wit, zwart, en houtkleuring frame. Bovendien komt er een optie op zelf een heel persoonlijk frame te maken door de witte te customizen zoals jij het wilt. Om inspiratie op te doen, zullen er meerdere voorbeelden beschikbaar komen.

Samsung The Frame

Geen kabels

Een kunstwerk met allerlei kabels aan alle kanten is natuurlijk een beetje een gek beeld. Daar heeft Samsung rekening mee gehouden. Je sluit de tv aan met een dunne stroomkabel en één bijna onzichtbare optische kabel voor het beeld. Door deze nieuwe technologie kun je de tv heel dicht tegen de muur aanhangen, waardoor je tv/kunstwerk evenveel van de muur kan afhangen als de rest van je kunst.

Het beeld zelf maakt gebruik van de zogenaamde QLED-technologie die Samsung begin dit jaar toonde op de CES in Las Vegas. Dit zorgt voor beeld dat kleur- en contrastrijker is dan ooit tevoren! De tv’s ondersteunen daar HDR en een 4k-resolutie.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs en meer details over The Frame volgen nog. Samsung heeft wel aangegeven dat de tv nog deze lente op de markt komt.

Samsung The Frame