Samsung wil alle auto’s slim maken met Samsung Connect Auto

Samsung toont deze week op het Mobile World Congress een product dat alle auto’s slimmer moet maken: Samsung Connect Auto. Het is een soort dongel die je in de diagnostische poort van de auto klikt. Hierdoor krijgt de auto beschikking over een 4G-verbinding met een bijbehorende wifi-hotspot en worden allerlei handige toepassingen mogelijk.

Wat sowieso al zit ingebouwd in Samsung Connect Auto is een ‘find my car’-functie en het automatisch op de hoogte stellen van instanties en familie als er een ongeluk gebeurt. Daarnaast krijg je automatisch meldingen zodra er een technisch probleem wordt geconstateerd en kan er automatisch een overzicht worden gemaild van alle ritjes die je maakt.

Maar Samsung hoopt ook vooral dat ontwikkelaars aan de slag gaan met het product. Het draait op Samsungs eigen besturingssysteem Tizen en er is een SDK beschikbaar. Daarnaast werkt Samsung samen met allerlei partijen aan het systeem, uit de auto-industrie, maar ook verzekeraars en mobiele providers. Op dit moment doen al mee: Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum en Willis Towers Watson.

Samsung Connect Auto

Samsung lanceert het product in eerste instantie in de VS met AT&T, die eerder ook al een dergelijk product samen met ZTE lanceerden. Het is de bedoeling dat het ook snel in andere landen beschikbaar komt. Over concrete plannen voor de Nederlandse markt is echter nog niets bekend.