Scanadu start crowdfunding campagne op Indiegogo voor Scout

Ik moet er nog een beetje van bijkomen, maar het is toch echt gebeurd. Voor het eerst heb ik mijn steentje bijgedragen aan een crowdfunding project. En – wat mij dus betreft – niet zomaar eentje: het is de Scanadu Scout. De medische tricorder probeert nu fondsen te werven via Indiegogo en dat gaat ze vooralsnog goed af.

Het is niet de eerste en waarschijnlijk niet de laatste keer dat we geschreven hebben over Scanadu en hun missie om de tricorder – je kent hem uit Star Trek – na te bouwen. In november vorig jaar schreven we al over de ambitieuze plannen van ondernemer Walter de Brouwer en zijn team. En nu is daar dus de Scout.

Wie zat te hopen op een werkelijkheid zoals die geschetst wordt in de video, komt bedrogen uit. Nog geen pleisters en draad/touchloze sensoren, maar een slimme bluetooth-scanner die direct je belangrijkste vitale signalen kan uitlezen:

functions_scout

Dit alles in het formaat van een macaron. De Scout synced via Bluetooth met de bijbehorende app en geeft je allerhande inzichten. Op basis van zijn metingen kan de app je zelfs voorzien van een advies.

Early birds kunnen een Scout kopen voor $149. Dat is ook echt early-early, want de Scout zal na verwachting pas in maart 2014 op de markt verschijnen. Overigens is er ontzettend veel aandacht en interesse voor de Scout: binnen luttele uren knalde het project dik door de gewenste $100.000 heen op Indiegogo.kid_screens