Smartwatch AGENT is geduchte concurrent voor Pebble

Wie twijfelt aan de kracht van crowdfunding, voelt de laatste tijd vast en zeker dat er aan zijn of haar stoelpoten wordt gezaagd. Het ene naar het andere succes volgt al bekende verhalen op. Wat te denken van de nieuwe smartwatch AGENT, die binnen 4 dagen liefst het viervoudige van de gewenste $100.000 wist op te halen?

Smaken verschillen, maar mij kunnen de ontwerpen van bijvoorbeeld de Pebble en nu de AGENT smartwatch me nog niet bekoren. Maar technisch bezien is de AGENT absoluut een sprong voorwaarts.

Smartwatch designers have compromised to conserve battery power—limiting us to simple apps, minimal connectivity and primitive developer tools. We weren’t willing to compromise.  So we spent the last year testing and integrating the very best new technologies from around the world, eliminating limitations of the past.

En dat is te merken: een dual processor, beweging- en licht-detectie, Bluetooth 4.0 verbinding en draadloos opladen middels een Qi Charging Station zijn slechts een greep uit de specificaties. Gecombineerd met een open developement platform maakt het de AGENT een geduchte concurrent voor de Pebble.

Dat er genoeg mensen zitten te wachten op innovatieve smartwatches en wearables lijkt een understatement. De AGENT haalde in krap 4 dagen bijna het viervoudige op van de gewenste $100.000. Het onderstreept ook maar weer eens de kracht van crowdfunding, nadat de afgelopen weken de Melon hoofdband en Scanadu Scout soms zelfs binnen uren hun doelstellingen wisten te bereiken.

Wie vandaag nog een AGENT wil bestellen is $149 verder en kan zijn smartwatch in december tegemoet zien.