Scentee: Op internet kan nu écht alles, ook geur!


Inpakken maar, het internet is af. Althans, we mogen afscheid nemen van een mooie oneliner. Want als het aan het Japanse bedrijf ChatPerf ligt is het gedaan met “op het internet kan alles, behalve geur”. Hun nieuwe app en iPhone-uitbreiding Scentee maakt het namelijk mogelijk om een geur te verspreiden via de smartphone.

In de bovenstaande demonstratie zien we hoe de gadget exact werkt: een kleine capsule met vloeistof gaat achter op een houdertje en via de connector van de iPhone kan een app nu een seintje geven wanneer er een pufje lucht mag worden verspreid.

Volgens de makers hartstikke handig om je yoga sessie wat extra pit te geven of je shoot-em-up avonturen op de iPhone nog spannender te maken door de lucht van kruitdampen toe te voegen.

Mocht je meer willen weten, kun je altijd nog even rondneuzen op de website van het bedrijf, waar je ook de SDK kunt vinden, mocht je een app willen bouwen.

Ik zou niet willen stellen dat ik er een neusje voor heb, maar ik durf toch wel te zeggen dat we hier niet direct aankijken tegen de volgende technologische revolutie!