Seven Worlds, One Planet: David Attenborough presenteert opnieuw bijzondere natuurserie

David Attenborough

Zeg je geweldige natuurserie met prachtige voice-over, dan zeg je natuurlijk David Attenborough. We kennen de man allemaal van de meest geweldige films en series die hij maakt. Eind vorig jaar konden we genieten van A Life On The Planet op Netflix. Dit jaar brengt hij opnieuw een natuurserie uit, dit keer op Discovery+.

David Attenborough

Hij laat ons in zien dat de wereld, de natuur en het klimaat echt niet zo vanzelfsprekend is en laat ons nadenken over onze acties. Het eten van vlees, vervuiling, opwarming van de aarde: you name it. Hij maakt de mooiste natuurseries en zijn stem als voice-over maakt dit helemaal af. Al jaren zet hij zich in voor natuur en klimaat en zijn passie voel je gewoon als je naar zijn werk kijkt.

Seven Worlds, One Planet

Zijn nieuwste serie gaat over de zeven continenten. Zo’n 200 miljoen jaar geleden bestond de wereld nog uit één continent, dat langzaam uiteen brak in de zeven werelddelen die we vandaag de dag kennen. Deze breuk heeft een enorme impact gehad op de biodiversiteit van de natuur en haar dierenrijk.

Elk continent ontwikkelde zich op haar eigen manier, passend bij de uiteenlopende geologische en klimatologische omstandigheden. Deze bijzondere verschillen worden allemaal getoond in de serie Seven Worlds, One Planet. De serie bestaat uit zeven delen, elk continent in één aflevering, en is te zien vanaf 1 juli op Discovery+.

Noord-Amerika

In dit continent zien we hoe lynxen in de winter door de Yukon op zoek gaan naar sneeuwhazen. Hoe zeekoeien warmtebronnen opzoeken om aan de kou te ontsnappen. En in de zomer zien we verlichte vuurvliegjes die ’s nachts de bossen verlichten en ijsberen die van rotsen springen tijdens hun jacht op witte dolfijnen.

Zuid-Amerika

Het meest diverse continent op aarde als het gaat om diersoorten. Zeldzame beren gaan op zoek naar mini-avocado’s, pijlgifkikkers zorgen in de Amazone voor hun baby’s, kleurrijke ara’s eten klei en we zien hoe vogels levensgevaarlijke vluchten maken bij een gigantische waterval.

Europa

Dit is het continent waar de dieren het dichts bij de mensen leven. We zien hoe wilde hamsters vechten op de begraafplaatsen van Wenen, hoe wolven zwerven door de bossen en hoe babyberen door de bossen dwalen.

Afrika

Het is de natuurbasis voor de grootste natuurshow op aarde. Chimpansees maken gereedschap, jachtluipaarden jagen op prooien die twee keer zo groot zijn en in kristalheldere zoetwatermeren houden sluwe bedriegers huis.

Antartica

Het is verreweg het koudste, winderigste en vijandigste continent van de zeven. Pinguïnkuikens bewegen zich tussen hongerige orka’s en zeeluipaarden terwijl kleurrijke zeesterren en gigantische wormen de zeebodem bedekken. Het is een van de grootste voedingsspektakels ter wereld.

Zeesterren Seven Worlds, One Planet

Beeld: Discovery+

Azië

Het grootste continent: Azië. Maak kennis met het bevroren noorden waar walrussen in buitengewone aantallen samenkomen. Zie hoe beren zich verzamelen rondom vulkanen en hoe yeti-achtige apen vechten in de afgelegen bossen van China. In het tropische zuiden zwerven de laatste Sumatraanse neushoorns rond en vindt men in Iran misschien wel het meest bizarre roofdier ter wereld.

Australië

Het eiland dat ten tijde van de dinosauriërs op drift is geraakt. Hier trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en zijn gomboombossen gevuld met roofdieren die nog nooit eerder zijn gezien.

Beeld: Discovery+