Singularity University oprichter Peter Diamandis komt naar Nederland

Volgens MIT is hij één van de vijftien meest invloedrijke personen ter wereld en op 21 november aanstaande zal hij ons land voor het eerst bezoeken. We hebben het over Peter Diamindis, oprichter van Singularity University, de prestigieuze X-Prize en auteur van vele bestsellers.

Diamandis zal op 21 november vanaf het podium van Koninklijk Theater Carré zijn bijzondere visie op de wereld delen, waarin exponentiële technologie een oplossing moet bieden voor het merendeel van de grootste wereldproblemen.

Zijn publiek mag er ook wezen: 750 CEO’s, top bestuurders, commissarissen, ministers en ondernemers worden aangevuld met de volgende generatie: een selectie van studenten van diverse universiteiten. Via de website van Singularity University zijn nog enkele plaatsen voor publiek beschikbaar.

“Singularity University Nederland is dolblij met de komst van Peter Diamandis. Hij werkt direct samen met onder meer regisseur James Cameron (Titanic, Avatar), Larry Page, Eric Schmidt en Craig Venter. Vanuit zijn netwerk en ervaring kan hij ons deelgenoot maken van hoe de wereldwijde technologische voorhoede denkt en acteert.” – Yuri van Geest, Singularity University Nederland

Het event wordt georganiseerd vanuit de Singularity University, een joint-venture van onder meer NASA, Google en Cisco, gevestigd in Silicon Valley. Deze universiteit wordt in Nederland vertegenwoordigd door de ambassadeur Yuri van Geest, onder meer ook bekend van Quantified Self Europe en TEDx Amsterdam.

Tijdens het event zal onder meer worden ingegaan op verschillende exponentiële technologieën, baanbrekende startups uit Silicon Valley, een wereld van overvloed en het komende boek van Peter Diamandis over nieuwe organisatiemodellen tijdens een twee uur durende presentatie.