De toekomst van voedsel, energie en mobiliteit: SingularityU Summit in Amsterdam

Sinds begin dit jaar heeft het opleidingsinstituut Singularity University een dependance in Nederland: SingularityU The Netherlands. Het is de eerste spin-off van de Singularity University in Nederland en staat in Eindhoven. De vestiging staat in Eindhoven en is opgezet door drie alumni van de Singularity University in de Verenigde Staten. Volgende week houden zij een eigen conferentie in Amsterdam, waarin de onderwerpen aan bod komen die dit jaar ook centraal stonden op het World Economic Forum in Davos.

Op maandag 12 en dinsdag 13 september wordt gesproken over allerlei technologische onderwerpen die de komende jaren relevant zijn vanwege de invloed op onze maatschappij. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, blockchain, neuroscience en cybersecurity. Er wordt daarbij in het bijzonder gekeken wat de technologieën voor gevolgen hebben op zaken als mobiliteit, voedsel, energie en werk.

De SingularityU Summit heeft daarvoor zo’n 25 sprekers uit binnen- en buitenland gehaald. Daarbij zitten onder meer André Kuipers (ruimtevaart), Maarten Steinbuch (robotica), Leo Kouwenhoven (quantum computing), Carlo van de Weijer (mobiliteit) en Melanie Swan (blockchain). Daarnaast verwacht de organisatie zo’n 900 bezoekers uit het Nederlandse en Europese bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties bij elkaar te brengen.

Yuri van Geest, oprichter van SingularityU The Netherlands, legt uit:

De afgelopen zes jaar hebben wij veel aandacht aan individuele technologieën besteed. Nu zullen wij de focus met name leggen op hoe deze technologieën samenkomen en door beslissers en ondernemers kunnen worden ingezet om urgente en relevante veranderingen in de maatschappij te bewerkstelligen.

Het is nog mogelijk om op het laatste moment aan een ticket te komen voor de SingularityU Summit. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen deze aanschaffen via de site van SingularityU The Netherlands. Daar is ook het volledige programma te vinden.

Numrush zal volgende week verslag doen van de SingularityU Summit.