SingularityU zoekt naar ideeën om problemen vluchtelingen op te lossen met technologie

Het Nederlandse broertje van Singularity University, SingularityU The Netherlands, start een competitie om ideeën te bedenken om de leefomstandigheden van vluchtelingen te verbeteren, door gebruik te maken van technologie. Je moet denken aan oplossingen die zich richten op het verstrekken van onderdak; veiligheid; toegang tot voedsel, water en gezondheidszorg; toegang tot informatie, educatie en entertainment of het verkleinen van taalbarrières.

Een nobel doel dus en als je een oplossing bedenkt, dan kun je daar ook nog een hele toffe prijs mee winnen! De uiteindelijke winnaar krijgt namelijk een gratis ticket voor het 10-weeks Global Solutions Program van Singularity University in de VS. Die vindt plaats in de periode van 18 juni tot en met 28 augustus 2016 en het is de bedoeling dat je dan dus beschikbaar bent als je een idee instuurt.

De Global Impact Competition, zoals de wedstrijd officieel heet, is toegankelijk voor knappe koppen uit Nederland van 21 jaar en ouder. Heb je een idee? Dan kun je dat uiterlijk dit weekend indienen via de special site.

De jury bestaat uit de Nederlandse afgestudeerden van de Singularity University. Zij stellen een top 3 samen van de beste ideeën. Deze finalisten mogen vervolgens hun ideeën presenteren tijdens de Innovation Hub launch van SingularityU op 2 juni. Daar wordt ook direct de winnaar gekozen en bekend gemaakt.

Geen tijd om mee te doen aan deze Global Impact Competition? Geen probleem! Volgens Diederick Croese, CEO van SingularityU The Netherlands is deze competitie pas het begin:

De nieuwe samenwerking tussen Nederland en Singularity University legt de basis voor een verdere positieve invloed op de wereld. SingularityU The Netherlands zal zich richten op de Grand Challenges op het gebied van voedsel, water, gezondheid en mobiliteit. We zijn erg benieuwd hoe de Nederlandse gemeenschap technologie zal inzetten om betere leefomstandigheden te realiseren voor vluchtelingen wereldwijd.