Siri kondigt data Apple WWDC aan: 13 tot 17 juni

Apple’s jaarlijkse World Wide Developers Conference (WWDC) zal dit jaar plaatsvinden van 13 tot 17 juni in San Francisco. Het nieuws werd eerst bekend gemaakt via spraakassistent Siri en Apple bevestigde dat later door middel van een persbericht op zijn website.

Naar verwachting zal Apple in tijdens de opening op 13 juni de nieuwe versies van zijn besturingssystemen iOS en OS X laten zien. Van iOS 10 is nog weinig bekend. OS X gaat mogelijk een naamsverandering doormaken en wellicht over een aantal maanden verder door het leven gaan als MacOS. Waarschijnlijk komt Apple ook met updates van zijn besturingssystemen tvOS en watchOS, voor de Apple TV en Apple Watch.

Hoewel de ontwikkelaarsconferentie vooral gericht is op software, is het niet uit te sluiten dat Apple ook met nieuwe hardware op de proppen komt. Zo gaan de geruchten dat Apple komt met een nieuwe MacBook.

Een ticket voor de ontwikkelaarsconferentie is niet goedkoop, en door de grote vraag is het ook altijd maar afwachten of geïnteresseerden door de loting heenkomen. Gelukkig zullen de sessies tijdens het WWDC live te volgen zijn via een livestream.