Siri vanaf nu beschikbaar in miljoenen auto’s van Ford

Hoewel de meeste auto’s van Ford zijn uitgerust met hun eigen infotainment platform SYNC is er vanaf nu nog een andere passagier beschikbaar. De Amerikaanse autofabrikant ondersteunt namelijk vanaf vandaag ook Siri Eyes Free, de auto-vriendelijke variant van Apple’s virtuele assistent.

Siri Eyes Free is feitelijk een voorloper van het in 2014 gelanceerde CarPlay, maar wist nooit groots aan te slaan bij de traditionele autofabrikanten. De dienst is al sinds iOS 6, uit 2012, onderdeel van het besturingssysteem, maar wordt pas nu door Ford ingezet.

Met een druk op de knop activeren Ford-rijders voortaan Siri om vervolgens de assistent telefoontjes te laten plegen, telefoonnummers op te zoeken, reminders in te stellen, smsjes te versturen of de navigatie te bedienen via Apple Maps.

De toevoeging van Siri komt vanaf vandaag beschikbaar in een nieuwe update van het SYNC-platform. Ford stelt dat de update beschikbaar komt voor meer dan 5 miljoen voertuigen en werkt in alle Fords uit 2011 of jonger. Downloaden en updaten gaat via MyFord.

Overigens is de uitrol van Apple CarPlay nog altijd bijzonder voorzichtig. De meeste deelnemende autofabrikanten zullen pas vanaf medio 2016 de eerste modellen met Apple’s besturingssysteem uit de fabriek laten rollen.