De Skagen Hagen Connected: Een stijlvolle analoge smartwatch

De Skagen Hagen Connected is een smartwatch die stijl met techniek combineert.

Smartwatches zijn coole gadgets voor mensen die continu connected willen blijven. Het enige probleem is dat ze volgens velen heel groot en niet erg stijlvol zijn. Het Deense bedrijf Skagen wil nu technologie en stijl hand in hand laten gaan met hun nieuwste smartwatch: De Skagen Hagen Connected.

De Connected is qua ontwerp gebaseerd op het populaire Hagen horloge en lijkt dus ook op een normaal analoog uurwerk. Schijnt bedriegt echter, want de Hagen Connected heeft verschillende functies die je via een koppeling met Android of iOS kan gebruiken. Wat dat betreft is hij vergelijkbaar met de Withings Actitvité.

Het horloge bevat een stappenteller en houdt zelfs bij hoeveel drankjes je hebt gedronken. Daarnaast doet hij iets heel praktisch voor mensen die veel reizen: het horloge past automatisch de tijd aan als je van tijdzone verandert. Een klein detail, maar in de praktijk erg handig.

Doormiddel van 3 knopjes langs de zijkant kan je een telefoontje plegen, door je muziek shufflen of een foto nemen. Tot slot gaat hij trillen als je notificaties ontvangt van bijvoorbeeld mails en berichtjes. Door het gebrek aan een scherm, zul je echter wel op je telefoon moet kijken om de inhoud van deze melding te zien.

Batterij

Door zijn mooi design en simpele features lijkt de Hagen Connected een ideaal instapmodel voor mensen die nog nooit een smartwatch hebben gedragen. Het blijft een zeer mooi horloge, maar heeft toch een aantal extra functies die voor iedereen handig zijn.

Tot slot hoef je je -net zoals bij een normaal horloge- geen zorgen te maken om de batterij. De Hagen Connected werkt namelijk op een knoopcelbatterij die je niet hoeft op opladen. Uiteindelijk zal je deze wel een keer moeten vervangen, maar dit gebeurt ongeveer om het jaar.

De Skagen Hagen Connected kun je vanaf komende maand kopen en hij is goedkoper dan veel andere smartwatches: de prijs ligt rond de 200 euro.