Skullcandy x Street Fighter PLYR: Alles retro behalve het geluid

We hebben intussen ons portie koptelefoons wel getest op de redactie. Maar een samenwerking tussen twee iconen uit het gaming universum kunnen we natuurlijk niet negeren. Voor het 35-jarig jubileum van de Street Fighter-serie lanceerde de Amerikaanse fabrikant een limited edition Skullcandy x Street Fighter PLYR model.

Bereid je voor op al de nostalgie. Alles. Althans, als je net als ik buttons van je SNES-controllers binnen de kortste keren klem had zitten en je vingers in een permanente kramp. De dader? Street Fighter II natuurlijk!

Want je zult er niet aan ontkomen bij het openen en assembleren (soort van) van de Skullcandy x Street Fighter PLYR. Alleen het doosje is al een trip down memory lane, zowel van binnen als van buiten. Dan moet de hoofdact nog volgen..

Verpakking headset en arcade-kast Street Fighter II gespot bij Lane7 (Edinburgh)

Beetje valspelen

Oplettende lezers weten dan al: dat is géén 35 jaar geleden! Street Fighter II kwam immers pas in 1991 in de speelhallen en wist pas in december 1992 de weg naar de Europese huiskamers te vinden via de Super Nintendo. En dan is het ook nog eens de opvolger van de originele arcade-hit uit 1987.

Toch is het niet meer dan logisch dat Skullcandy een beetje vals speelt kiest voor de iconische styling van de Street Fighter II en zijn arcade-kast. Nog altijd wordt Street Fighter II gezien als een van de beste videogames ooit en mag gezien worden als een van de meest invloedrijke vechtspelletjes ooit.

Producent Capcom zal het beamen: de totale winst van speelhal en homeconsoles van Street Fighter II is intussen in de tientallen miljarden (!) dollar gelopen. En de teller loopt anno 2022 nog altijd op.

Retro knipoog

Niet alleen de hardware heeft een retro knipoog. Schakel de headset in en wordt begroet met de bekende tunes van Street Fighter II. Ontkoppel tijdens het luisteren naar muziek even de bijgeleverde microfoon of prik ‘em er juist even in voor weer een retro-gebbetje. Bluetooth gekoppeld? Perfect.

Zodra het tijd is voor actie, zijn we echter snel weer in 2022. De audiokwaliteit out-of-the-box namelijk zoals je die van Skullcandy mag verwachten: lekker vol, met genoeg laag zonder je trommelvliezen te veel te laten wiebelen.

Afbeelding via Skullcandy

Niet helemaal happy? Dan kun je via de Skullcandy-app voor PC of smartphone met de equalizer-settings aan de slag. Daar kun je ook gelijk je verschillende game-profielen optimaliseren. Standaard zijn er 3 profielen: RPG, FPS en Music.

De nuances tussen de profielen zijn duidelijk merkbaar – maar het is bijzonder prettig dat je ze ook nog naar smaak kunt aanpassen. Zo merkte ik al vrij snel dat er in Music-mode toch wel wat meer hoog in zat naar mijn smaak. Even bijtunen en door.

Kleine minpuntjes

Ondanks het warme onthaal zijn er ook kleine minpuntjes te noteren. Zo wil het wisselen tussen verbonden apparaten via Bluetooth de boel nog wel eens zo in de war gooien, dat de headset een snelle reset moet krijgen.

Geen issue als je hem alleen verbindt met je console of PC, maar in mijn geval betrapte ik mezelf er al snel op dat ik met gemak de PLYR na een avondje gamen ook in de tas gooide om op kantoor te verbinden met mijn laptop of smartphone.

Wat voor console-gamers sowieso een tegenvaller zal zijn: om draadloos te kunnen verbinden met je PS, Xbox of Nintendo zul je een aparte dongle moeten kopen met een prijskaartje van €29,99.

Kleine minpuntjes die wel al sneller optellen als je je realiseert dat de Skullcandy x Street Fighter PLYR met een aanschafprijs van €159 ook al niet aan de onderkant van de markt zit.

Heerlijke gaming experience

Nee, de Skullcandy x Street Fighter PLYR is geen headset die voor iedereen een match zal zijn. En daarmee is het ook een perfecte toevoeging aan de unieke PLYR/SLYR-lineup, die een hele eigen designwijze en uitstraling kiezen.

Maar voor Street Fighter-spelers van het eerste uur, fans van het genre of gamers met een hartje vol nostalgie biedt de Skullcandy x Street Fighter PLYR een unieke en heerlijke gaming experience. Hadouken!

De Skullcandy x Street Fighter PLYR is exclusief te koop via de website van Skullcandy. De headset heeft een adviesprijs van €159.