Wanneer komt Black Panther: Wakanda Forever naar Disney+?

Black Panther: Wakanda Forever

Het einde van Phase 4 van Marvel werd op 9 november officieel ingeluid met de release van Black Panther: Wakanda Forever. Die film draait voorlopig ook nog wel even in de bioscopen. Maar wie daar niet heen wil en wacht tot de film op Disney+ verschijnt, moet nog even geduld hebben. Het kan nog wel even duren voor deze tweede Black Panther-film daar verschijnt.

Black Panther: Wakanda Forever volgt deels de gebeurtenissen uit het echte leven. In de film is koning T’Challa namelijk overleden, net zoals Chadwick Boseman helaas in 2020 overleed. Maar Wakanda moet door, zeker nu wereldmachten invloed proberen uit te oefenen op het land. Om een nieuw pad te vinden voor het koninkrijk, moeten de bekende helden uit het land samenkomen.

De film verscheen op 9 november en deed het direct enorm goed. Alleen al in het eerste weekend haalde de film 181 miljoen dollar op, zo wist Deadline destijds te melden. Maar helaas heeft lang niet iedereen de optie of zin om naar de bioscoop te gaan. Gelukkig is er voor hen Disney+, de streamingdienst waar ook alles van Marvel op te vinden is. Maar de grote vraag is: wanneer verschijnt Black Panther: Wakanda Forever daar?

Wachten tot 2023

Volgens Deadline houdt Disney hiervoor in ieder geval het 45 dagen-schema aan. Dat betekent dat het in ieder geval 45 dagen duurt tussen de release in de bioscoop en het uitbrengen van een film op andere media, zoals DVD of op een streamingdienst. Vreemd is dat overigens niet: Doctor Strange in the Multiverse of Madness verscheen pas 48 dagen na de release in de bioscoop op Disney+. Voor Thor: Love and Thunder moesten we zelfs 63 dagen wachten. En de film Eternals verscheen vorig jaar ook in november, maar pas in januari op Disney+.

Ondertussen is de informatie over de film en de trailer al wel op Disney+ te vinden, maar daar staat nog niet bij wanneer we Black Panther: Wakanda Forever op de streamingdienst kunnen verwachten. Marvel heeft hier dan ook nog geen exacte datum voor aangekondigd. Maar we weten dus in ieder geval dat we tot 2023 moeten wachten. Digital Spy speculeert nu dat Disney mogelijk voor een vergelijkbare aanpak als voor Eternals kiest, en de film in januari op de streamingdienst zet. Laten we hopen dat dit klopt.

Overigens verschijnt het volgende Marvel-project niet lang daarna: op 17 november start Phase 5 met de nieuwe Ant-Man-film.

Beeld: Marvel