Skype kan gesprekken gaan opnemen en krijgt end-to-end-encryptie

Skype

Skype kan vanaf nu gesprekken opnemen, inclusief video. Daarnaast krijgt de dienst end-to-end-encryptie. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt bij de aankondiging van versie 8.0 van de software.

De end-to-end-encryptie wordt beschikbaar via private conversations. Je moet er dus wel zelf voor kiezen. De encryptie is gemaakt op basis van het Signal-protocol, wat ook de basis is van de versleuteling op WhatsApp en Signal.

Gesprekken opnemen

Ook kun je dus gesprekken op gaan nemen. Dit vindt volledig plaats in de cloud. Neemt iemand het gesprek op, dan krijgt iedereen een notificatie. Op die manier moeten verrassingen voorkomen worden. Niet alleen neem je het geluid op, maar ook het videobeeld en eventueel gedeelde schermen.

Verder zijn er leesbevestigingen en mentions via een ‘@’ toegevoegd. Daarnaast kun je bestanden tot 300 MB met elkaar gaan delen en komt er een mediagalerij voor chats. Daarin kun je gedeelde bestanden terugvinden.

Skype Classic – dat is versie 7.0 – wordt vanaf 1 september niet meer ondersteund. Microsoft raadt je dus aan om de nieuwe versie te downloaden.