Smartphone Nubia Z20 heeft scherm aan voor- én achterkant

Nubia-Z20

Meerdere schermen op smartphones lijkt tegenwoordig een trend te zijn. We zagen de Galaxy Fold met zijn opvouwbare scherm binnenin en een kleiner scherm aan de buitenkant, en Microsoft met zijn Surface Duo. Nu is er Nubia, dat zijn Z20-smartphone heeft voorzien van een scherm aan de voorkant én aan de achterkant.

De nieuwe Z20 van Nubia heeft voorop een OLED-scherm van 6,42 inch, weet Tweakers te melden. Dit scherm heeft gebogen randen en in tegenstelling tot veel andere smartphones geen inkeping. Die inkeping is normaal gesproken bedoeld voor de selfie-camera en eventueel wat andere sensoren. Maar op de Z20 is die selfie-camera niet nodig.

De Z20 heeft namelijk ook nog een 5,1 inch OLED-scherm aan de achterkant zitten. Wil je een selfie maken, dan draai je de telefoon simpelweg om en kun je aan de slag met de drie camera’s aan de achterzijde van het toestel. Het scherm achterop is in dat geval de zoeker, zodat je kunt zien wat je fotografeert. Overigens kun je dat scherm ook als gewoon scherm gebruiken.

De camera’s op de Z20 zijn ook niet de minste. Zo is er een lens van 48 megapixel die als primaire camera dient. Deze lens wordt ondersteund door een 16 megapixel groothoeklens en een 8 megapixel telefotolens. Wil je liever video’s maken? Dat kan in 8K op maximaal 15 fps.

En hij komt naar Nederland!

Nubia is een Chinese fabrikant, en we weten inmiddels dat telefoons uit dat land lang niet altijd naar Nederland komen. Maar de Z20 doet dat wel. Het apparaat is hier nu voor 549 euro te koop.

Die prijs is behoorlijk redelijk, als je bedenkt dat de smartphone standaard met 8GB RAM-geheugen, 128GB aan opslag en een accu van 4.000 mAh geleverd wordt.