‘Apple komt pas in 2014 met iWatch’

Meer smartwatch nieuws vanochtend. Na eerdere geruchten dat Apple nog dit jaar met een smartwatch op de markt zou komen, zou de officiele lancering nu alsnog uitgesteld zijn tot medio 2014. Een eerste serie prototypes zouden al wel in de maak zijn.

De geruchten over een iWatch, vooralsnog de naam die het product lijkt te krijgen, gaan al geruime tijd de rondte. Hoewel Apple zelf nooit heeft bevestigd dat het aan een horloge werkt, lekte er al wel talloze details.

Daar komt bij dat de Taiwanese media de afgelopen dagen wist te melden dat er al begonnen is met het ontwikkelen van een serie prototypes bij Apple’s vaste leverancier Foxconn. Volgens de geruchten zou het gaan om slechts enkele duizenden horloges, een signaal dat een lancering nog verre van aanstaande is.

Analist Ming-Chi Kuo, die in het verleden al vaker een scherp neusje had als het gaat om het inschatten van Apple’s lanceringen, stelt nu dat het Amerikaanse bedrijf pas in het tweede deel van 2014 met een smartwatch op de markt zal komen. Volgens Kuo stoeit Apple nog teveel met een aangepaste versie van iOS en de batterijduur van het horloge.

Tot voor kort werd er nog gerekend op een lancering in 2013, deels geruchten maar ook gevoedt door een uitspraak van Apple CEO Tim Cook, die in een presentie stelde dat er in de herfst nieuwe productcategorieƫn zullen worden aangekondigd.

Intussen werken ook Samsung, LG, Google en Microsoft aan smartwatches, waarbij laatstgenoemde volgens de geruchten al erg ver is in de ontwikkeling. Daarnaast zien we uit diverse hoeken concurrentie onstaan zoals de AGENT en Pebble.

Zolang Apple de lippen op elkaar houdt blijft het nog even koffiedik kijken.