‘Smartwatch van Apple zal nog in 2013 op de markt verschijnen’

Soms raken dingen dan ineens in een stroomversnelling: nog geen vier weken geleden schreven we over de hoge aannemelijkheid dat Apple eerst met een smartwatch op de markt zou komen, alvorens zich op de TV’s zou storten en vandaag melden zowel Bloomberg als The Verge dat het slimme horloge nog dit jaar te koop moet zijn.

Volgens insiders die in contact staan met The Verge zou er een team van liefst 100 mensen werken aan het nieuwe product. Grootste uitdaging zou volgens bronnen nu nog de accuduur zijn, die rond de 2 dagen ligt. Men wil deze echter op minimaal 4-5 dagen hebben.

Daarnaast moeten er flink wat modificaties worden gedaan aan het iOS operation system, wat volgens beide sites als geheel OS – zij het iets aangepast ala de iPod Nano – op de smartwatch zou moeten draaien. Deze aanpassingen in combinatie met een aantal verbetering aan het OS voor de iPhone voor synchronisatie zouden slechts de laatste hindernissen zijn.

Bloomberg stelt zelfs dat het horloge – volgens eerdere geruchten gemaakt van gebogen glas – nog dit najaar in de schappen moet liggen.

Waar rook is, is meestal op zijn minst een klein vuurtje, dus naar verwachting de komende dagen meer nieuws rond de Apple Smartwatch!