Smartwatches van Pebble blijven dankzij update deels werken na overname Fitbit

Pebble

Toen Fitbit eind vorig jaar smartwatch-fabrikant Pebble overnam, werden de horloges direct van de markt gehaald. Eigenaren van de smartwatches kregen te horen dat ze wel bleven werken, maar dat de functionaliteit en ondersteuning op termijn waarschijnlijk minder zou worden. Nu heeft Fitbit een update uitgebracht voor de apps van Pebble, om te zorgen dat de horloges nog steeds functioneren als de servers offline gaan, schrijft het bedrijf op haar blog.

Fitbit gaat later dit jaar of volgend jaar de Pebble-servers uitschakelen. Dat zou betekenen dat de smartwatches niet meer goed te gebruiken zijn, omdat ze voor verschillende diensten afhankelijk zijn van die servers. Maar dankzij de update, die Pebble beloofde toen de overname bekend werd gemaakt, is dat dus niet meer het geval.

Versie 4.4

De smartwatches krijgen nu versie 4.4 van de app voor Android en iOS. Volgens het bedrijf moet het daarmee mogelijk zijn om de app (en dus het horloge) te blijven gebruiken, zonder dat je inlogt op de servers van Pebble.

De app store verdwijnt daarmee uiteindelijk wel. Apps en watchfaces toevoegen kan als de servers offline gaan alleen via sideloading. Dat is het direct installeren van de software op het apparaat, buiten de app store om. Daarnaast kun je de data van Pebble Health niet langer online bewaren. Ook is het niet langer mogelijk om het weer op te vragen of gebruik te maken van stembesturing.

Wel blijft het mogelijk om nieuwe firmware te installeren, als die er is. Ook komt er een manier om de app te laten verwijzen naar een nieuwe server, mocht je dat willen. Een derde partij kan op die manier het loginproces overnemen.