SmugMug neemt fotowebsite Flickr over voor onbekend bedrag

Smugmug-Flickr

SmugMug heeft Flickr overgenomen voor een onbekend bedrag. Dat meldt Don MacAskill, CEO van SmugMug, tegenover USA Today. SmugMug specialiseert zich in het delen en opslaan van foto’s. De overname is deze week afgerond.

Met de verkoop wil MacAskill Flickr nieuw leven inblazen. De fotodienst bestaat al sinds 2004. Jarenlang draaide het platform om het delen van foto’s en reacties tussen gebruikers. De website werd een jaar na de oprichting overgenomen door Yahoo.

Geen meesterplan

Het is nog maar de vraag hoe MacAskill de website nieuw leven in wil blazen. “Het klinkt gek dat een CEO geen idee heeft wat hij gaat doen, maar we hebben SmugMug ook niet vanuit een meesterplan gebouwd”, aldus de CEO. “We luisteren naar de gebruikers en als genoeg van hen ergens om vragen, zorgen we dat het er komt.”

Flickr blijft overigens bestaan als aparte website onder SmugMug. “Uiteindelijk zetten we de website over op het systeem van SmugMug en je foto’s zullen meeverhuizen”, stelt de site. “Maar de foto’s zelf blijven op Flickr staan.”