Er zijn nieuwe aanwijzingen dat Snapchat werkt aan een augmented-reality-bril

Snapchat laat nu wel duidelijk merken dat het werkt aan zijn eigen hardware. Het bedrijf heeft namelijk aansluiting gezocht bij Bluetooth SIG, de organisatie die verantwoordelijk is voor de bluetooth-standaard. Dat ontdekte de Financial Times. Het is de zoveelste hint dat Snapchat werkt aan zijn eigen augmented-reality-bril.

In 2014 werd namelijk bekend dat Snapchat stiekem Vergence Labs heeft gekocht, een bedrijf dat slimme brillen maakt. Een half jaar geleden ontdekte CNET dat het bedrijf medewerkers van Nokia en Logitech in huis heeft gehaald, waarschijnlijk om aan eigen hardware te werken. Als je deze informatie met de al bekende functies van Snapchat combineert, dan kom je al vrij snel tot de conclusie dat het bedrijf misschien wel werkt aan zijn eigen augmented-reality-bril.

De Financial Times schrijft dat bedrijven zich alleen bij Bluetooth SIG aansluiten als ze intentie hebben om hardware te ontwikkelen die de technologie gebruikt. Op de website van de organisatie staat Snapchat als adopter omschreven. Daarmee heeft het bedrijf een licentie gekregen om de bluetooth-technologie te gebruiken in apparaten. The Financial Times schrijft verder dat Snapchat de afgelopen tijd veel mensen uit de industrie heeft aangenomen. Een bron zegt verder dat het bedrijf deze zomer fabrikanten heeft benaderd om een prototype voor een bril te ontwikkelen.