Dit zijn de 6 tofste gadgets voor sporters die we zagen op de IFA

Ook voor sporters is er elk jaar weer genoeg om naar uit te kijken op de grootste technologiebeurs van Europa, de IFA. Zeker voor fanatieke hardlopers of fietsers! Ook dit jaar hebben we weer heel wat voorbij zien komen. Dit is een overzicht van de tofste gadgets voor sporters die we langs zagen komen in Berlijn.

1. Draadloze oordopjes Elite Sport van Jabra

Jabra heeft speciale oordopjes gepresenteerd die niet alleen muziek afspelen, maar ook je hartslag meten. Ze zijn speciaal bedoeld voor hardlopers en daarom ook volledig draadloos. Dankzij de oordopjes heb je ook geen aparte fitnesstracker meer nodig om te meten hoe goed je workout was. Veters strak, oordopjes in en gaan!

Jabra Elite Sport

2. Sporthorloge Garmin Forerunner 35

Garmin probeert op de IFA het grote publiek aan te spreken met de Forerunner 35. Het horloge bevat een GPS-module om je tempo en afgelegde afstand bij te houden. Daarnaast zit er ook een hartslagmeter in en bevat hij de handige functionaliteit door te stoppen met tracken als je rondje afgelopen is. Als je niet aan het hardlopen bent is het prima fitnesstracker en geeft hij bovendien notificaties weer van je smartphone. Om het helemaal af te maken: hij is te koop voor een vrij aantrekkelijk prijsje: je betaalt er 200 euro voor.

Garmin Forerunner 35

3. Fitbit Charge 2 en Flex 2

Fitbit heeft zijn Charge en Flex verbeterd naar een nieuwe versie: de Charge 2 en Flex 2. Niet echt creatief, wel duidelijk. De Charge heeft een update gekregen aan zijn design. Onder andere het scherm is vier keer zo groot, waardoor het beter leesbaar moet zijn. De Charge geeft je op basis van je data suggesties om nog fitter te worden, bijvoorbeeld door te zeggen dat je vaker of intensiever moet sporten. Daarnaast heeft hij een ingebouwde hartslagmeter.

fitbitcharge2

De Flex is speciaal bedoeld om de hele dag door te dragen. In tegenstelling tot zijn voorganger is hij nu ook waterbestendig, waardoor je hem bijvoorbeeld onder de douche kunt dragen, maar ook tijdens het zwemmen. Mensen die een Flex overwegen, zullen hem vooral gebruiken als stappenteller en als slaapmonitor. Je hoeft hem enkel eens in de vijf dagen af te doen om hem op te laden.

Fitbit Flex 2

4. Samsung Gear S3

Samsung heeft twee nieuwe smartwatches onder de naam Gear S3 gepresenteerd. Met de opvolgers van de Gear S2 richt het bedrijf zich op dagelijkse gebruikers met de Classic, maar de Frontier is meer geschikt voor actieve gebruikers. De smartwatch is groter dan de varianten van de Gear S2 en bevat nu zowel GPS als een hoogtemeter. De Frontier is bovendien ook water- en stofdicht, waardoor je hem met minder risico goed buiten kunt dragen. Ideaal voor bijvoorbeeld hardlopers, wandelaars of fietsers! Prijskaartje: 400 euro.

Samsung Gear S3 Frontier

5. TomTom Touch, Spark 3 en Adventurer

TomTom presenteerde op de IFA een fitnesstracker die in staat is om je lichaamssamenstelling te meten: de TomTom Touch. Met het apparaat kun je je vetpercentage en spiermassa meten, je hartslag meten, stappen tellen en het aantal verbrande calorieën inzien. Hij kost 149 euro.TomTom Touch

Daarnaast presenteerde het een nieuwe variant van zijn sporthorloge: de Spark 3. Daarmee is het mogelijk om je locatie te bepalen aan de hand van GPS. Een leuke feature is de optie om nieuwe routes te ontdekken en heeft de Spark geheugen om muziek in op te slaan. Ook de Adventurer biedt al deze functies, maar daar zit ook nog een hoogtemeter in. Kosten: respectievelijk 250 en 300 euro.

TomTom Spark 3

6. Slimme schoenzool DigitSole

Wie het niet zo heeft op dingen om zijn pols, kan terecht bij het Franse DigitSole. Dat bedrijf heeft een schoenzool ontwikkeld speciaal voor hardlopers: de Run Profiler. Die kan je feedback geven over hoe je hardloopt. Dat gaat met een audioboodschap via je smartphone, zodat je de verbeteringen direct toe kunt passen.

De ingebouwde fitnesstracker kan door zijn sensoren tevens meten waar je druk uitvoert en op die manier blessures vergroten. De prijs is helaas nog niet bekend.

DigitSole