Snap bereikt in Frankrijk maandelijks 10 miljoen gebruikers met Snapchat Discover

Zo ziet Snapchat Discover er nu uit

Snapchat bereikt in Frankrijk elke maand 10 miljoen gebruikers met Snapchat Discover. Dit cijfer heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt, meldt Reuters. Snap, het bedrijf achter Snapchat, komt niet vaak met cijfers over individuele Europese landen naar buiten.

Het aantal van 10 miljoen gebruikers per maand komt neer op 15 procent van de totale Franse bevolking. Snapchat Discover, waarbij media hun artikelen op een speciale pagina kunnen aanbieden, werd een jaar geleden in Frankrijk gelanceerd. Onder meer de Franse krant Le Monde en het magazine Paris Match waren de eerste niet-Engelstalige titels die in Snapchat Discover verschenen.

Deze mediabedrijven die in Frankrijk op Snapchat Discover te vinden zijn ontvangen volgens Snap ‘significante’ omzet dankzij Snapchat Discover, zegt een manager tegen Reuters. Een exact bedrag wilde hij daarbij niet noemen. Het geld dat uit advertenties van Snapchat Discover binnenkomt, gaat voor de helft naar de uitgever. De andere helft gaat naar Snap.

Andere landen

Snap heeft zijn specifieke Discover-pagina sinds dit voorjaar ook beschikbaar gemaakt in andere landen dan Frankrijk. In april 2017 werd de Duitstalige pagina gelanceerd bij onze oosterburen. In mei 2017 volgde Arabisch in het Midden-Oosten en delen van Noord-Afrika.

Wereldwijd heeft Snapchat 173 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Desondanks lijdt het bedrijf vijf jaar na zijn oprichting nog altijd verlies. In het tweede kwartaal van 2017 kwam het verlies uit op 443 miljoen dollar.