Snapchat en Netflix maken speciale AR-ervaring voor Stranger Things 2

Netflix Stranger Things

Vandaag is het dan eindelijk zo ver: het nieuwe seizoen van Stranger Things staat op Netflix! En om dat de vieren zijn Netflix en Snapchat samen een speciaal project gestart. Vanaf nu kun je gebruikmaken van een World Lens, waardoor je in de wereld van de serie terecht komt.

De World Lens werd in april geïntroduceerd. Daarmee kun je AR-elementen in de wereld om je heen neerzetten. Je maakt simpelweg een Snap met je camera en voegt vervolgens 3D-objecten aan de wereld toe. Het is zelfs mogelijk om er omheen te lopen met je camera.

Deze World Lens is echter iets anders. In plaats van een object neer te zetten in de echte wereld, loop je nu door een geheel virtuele wereld heen. In dit geval gaat het om de “Upside Down”-versie van de woonkamer van Joyce Byer. In de kamer kun je rondlopen, verrassingen ervaren en zelfs naar de echte wereld kijken.

iPhone

Om de Lens te gebruiken heb je wel een iPhone 6S of nieuwer met iOS 11 nodig. Heb je dat niet, maar draai je de camera om, dan zie je de woonkamer in een interactieve “gyroscoop Lens”. Daardoor heb je dezelfde ervaring, maar kun je alleen niet door de deur lopen. Om de interactieve easter eggs te gebruiken, klik je op objecten in de kamer.

Daarnaast heeft iedere Snapchat-gebruiker een “face Lens” waarmee je de bloedneus van Eleven kunt naabootsen. De Lens kun je verkrijgen door Shazam in Snapchat te gebruiken als het openingslied van Stranger Things wordt afgespeeld. Bijvoorbeeld als je de nieuwste afleveringen op Netflix kijkt.