Snapchat komt met een functie die Facebook nog niet heeft

Snapchat

Snapchat Stories kun je nu met een nieuwe zoekbalk doorzoeken. Het sociale netwerk heeft aangekondigd dat gebruikers de zoekbalk bovenin hoofdpagin van app kunnen gebruiken om verhalen te vinden. Dat betekent dat je bijvoorbeeld ‘hond’ in kunt typen, waardoor alle Stories met een hond te zien zijn.

Toch krijg je dan niet ieder verhaal op Snapchat te zien. Het gaat alleen om video’s die gebruikers naar Our Stories gestuurd hebben. Dat zijn de speciale verhalen die het team van Snapchat samenstelt aan de hand van grote evenementen als de Superbowl. “We wilden iets doen met al die Snaps die mensen naar ons sturen, maar die we niet direct in Our Story kwijt konden”, zegt Snapchat over de toevoeging.

Machine learning

Snapchat zegt dat bedrijf gebruikmaakt van machine learning om de verhalen te categoriseren. Daarbij worden de toegevoegde tekst, tijd en visuele elementen in de video geanalyseerd.

De zoekfunctie wordt als eerst uitgerold in een aantal grote Amerikaanse steden. Later volgt er uitbreiding naar andere gebieden. Of we het ook in Nederland krijgen is nog niet bekend.

Het is in ieder geval een functionaliteit die op dit moment nog uniek is voor Snapchat. Waar Facebook en al zijn apps inmiddels de Stories-functionaliteiten hebben gekopieerd, weet Snapchat toch weer iets unieks toe te voegen. De vraag is natuurlijk wel hoe lang hij uniek blijft.