Snips wil je smartphone ook zonder Siri of Google Now slimmer maken

De Franse startup Snips heeft 5,6 miljoen euro aan investeringen op gehaald met een nieuwe app, die je telefoon nog slimmer moet maken. Snips werkt namelijk aan een extra artificial intelligence-laag, zodat je telefoon ineens een stuk efficiënter kan werken.

Als je het over telefoons en kunstmatige intelligentie hebt, dan komen Apple’s Siri en Google Now al snel aan bod. Deze personal assistants helpen je zoveel mogelijk op weg en worden steeds pro-actiever, zodat ze je daadwerkelijk werk uit handen nemen. Snips ziet desondanks mogelijkheden op zowel Android als iOS en wil binnenkort van start gaan met toepassingen voor beide platformen.

In het geval van Android is er natuurlijk meer mogelijk om Snips in het besturingssysteem te integreren, aangezien Google ontwikkelaars daar vrijer in laat. Het is dan ook de bedoeling dat Snips verschijnt als nieuw homescreen, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. We gaan er vanuit dat Snips voor iOS een app wordt in de stijl van Google Now: je kunt er een hoop slimme dingen mee regelen, maar zo geïntegreerd als Siri zal het niet worden.

Snips wil zoveel mogelijk informatie over je verzamelen, zoals je locatie en je afspraken. Op die manier kan de app je slimme herinneringen sturen, zodat je bijvoorbeeld weet hoe laat je naar je volgende afspraken moet gaan. De app analyseert ook je gedrag, zodat je naar verloop van tijd nog beter op weg geholpen kunt worden. Snips wil zich verder onderscheiden door de privacy van zijn gebruikers te beschermen, waardoor het wellicht toch interessant kan zijn om Google Now te laten voor wat het is.