Je telefoon laadt straks vanzelf op als je genoeg beweegt

Nog even en het is niet alleen gezond om even flink te bewegen, maar ook bijzonder nuttig. Het Britse Tekcapital is namelijk van plan om een oplader op de markt te brengen die zijn energie haalt uit jouw bewegingen.

De techniek is ontwikkeld door de Universiteit van Michigan, maar alleen Tekcapital mag ermee aan de slag, zo meldt The Telegraph. De techniek is enigszins vergelijkbaar met die van een pacemaker, terwijl de oplader straks verwerkt kan worden in je schoenen, kleding of sportoutfit. Het bedrijf kan en wil nog niet precies uit de doeken doen hoe dat precies werkt, maar het klinkt wat ons betreft veelbelovend.

Tekcapital zet vooral in op de enorme vlucht die de markt voor wearables de komende jaren gaat nemen. Dat maakt de vraag naar energie terwijl je onderweg bent namelijk alleen maar groter. Tekcapital wil er dan ook voor zorgen dat je altijd en overal kunt beschikken over de mogelijkheid om je smartphone of wearable een energieboost te geven. Het is helaas nog niet duidelijk wanneer de techniek daadwerkelijk op de markt komt.