Modern Family-ster Sofía Vergara speelt ‘cocaine godmother’ in nieuwe Netflix-serie Griselda

Sofia Vergara - Griselda

We kennen Sofía Vergara natuurlijk allemaal als de Colombiaanse Gloria uit Modern Family, maar binnenkort zullen we een hele andere kant van haar gaan zien. Namelijk als de cocaine godmother Griselda. De serie wordt gemaakt met onder andere de makers van de hitserie Narcos.

Griselda

Voor deze serie kruipt Sofía in de huid van Griselda Blanco, die de cocaine godmother wordt genoemd. Ook wel bekend als de Zwarte Weduwe. De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Griselda. Ze schopte het ver in het beruchte Medellin-kartel, waarin ze samenwerkte met Pablo Escobar.

Ze staat bekend als de eerste vrouwelijke crimineel die miljardair werd van haar illegale praktijken. Erg mild was ze overigens niet, ze werd zelfs geschuwd vanwege haar keiharde aanpak. De bijnaam Zwarte Weduwe kreeg ze omdat het verhaal gaat dat ze opdracht gaf tot 200 liquidaties.

Haar leven verliep overigens niet heel soepel verder. In 1985 werd Griselda opgepakt in Miami en zat ze 18 jaar vast in Amerika. Toen ze werd vrijgelaten, dook ze direct onder in Colombia. Maar in 2012 werd ze vermoord. Dit bijzondere verhaal blijkt een goede inspiratiebron te zijn voor films en series. In 2017 vertolkte Catherine Zeta-Jones al de Zwarte Weduwe in de film Cocaine Godmother.

Met de makers van Narcos

Wanneer de serie op Netflix uitkomt, is nog niet bekend. Wel weten we dat de makers van Narcos meewerken aan deze serie. De serie zal bestaan uit zes afleveringen die elk 50 minuten duren. Ondanks dat de serie óók over het Medellin-kartel zal gaan, wordt het geen spin-off van Narcos. De makers laten weten dat het een compleet losstaand verhaal zal worden.

Beeld: Joe Seer / Shutterstock.com