Sonos laat bètatesters speakers besturen via Alexa

Sonos

Het zat er al even aan te komen, maar nu is het zo ver: de speakers van Sonos zijn voor een selecte groep mensen aan te sturen met Amazons spraakassistent Alexa. Dat schrijft AFTVNews. De samenwerking werd augustus vorig jaar al bekend gemaakt.

Sinds deze week mogen bètatesters van Sonos via Alexa-apparaten als de Amazon Echo hun Sonos-speakers aansturen. Je kunt dus bijvoorbeeld zeggen “Alexa, speel de Red Hot Chili Peppers af in de keuken”, waarop de juiste speaker de muziek gaat afspelen. Daarnaast kun je het volume aansturen en nummers kiezen.

Muziek in de keuken

Vooral het feit dat je muziek alleen in bepaalde kamers kun afspelen is interessant. Sonos is momenteel namelijk de enige die dit aanbiedt. De kans is echter groot dat dit ook voor andere speakers en andere slimme apparaten mogelijk gaat worden. Daardoor wordt een spraakassistent als Alexa steeds interessanter, omdat het meer specifieke mogelijkheden krijgt.

Helaas is de Amazon Echo en de bijbehorende spraakassistent vooralsnog niet beschikbaar in Nederland. Wanneer en of dat wel gebeurt, is niet bekend.