Sony belooft in 2040 alleen nog maar groene energie te gebruiken

Sony zegt in 2040 alleen nog maar groene energie te gaan gebruiken. De bedoeling is om in 2030 al op 30 procent groene energie te zitten. Daarmee sluit het bedrijf zich aan bij de RE100 club, een initiatief van diverse bedrijven om uiterlijk in 2050 100 procent groene energie te gebruiken. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Dit betekent dat Sony snel wat moet gaan veranderen. In 2017 was slechts 5 procent van alle gebruikte energie groen. Greenpeace gaf het bedrijf op een tech-rapportkaart een D, een dikke onvoldoende dus.

Nu belooft het bedrijf om het gebruik van groene energie in de Verenigde Staten en China te versnellen. Ook gaat het zonnepanelen plaatsen bij fabrieken in Thailand en Japan.

Google en Facebook

Ook bedrijven als Google, Facebook, Microsoft en nog 140 andere organisaties hebben zich aangesloten bij de RE100 club. Google en Apple zijn echter al veel verder dan Sony. De twee bedrijven gebruiken bijvoorbeeld al veel wind- en zonne-energie. Facebook wil in 2021 alleen nog maar groene energie gebruiken.