Sony maakt verlichting weer spannend: LED-lamp met ingebouwde speakers

Hoe mooi je lamp ook is, verlichting is eigenlijk een beetje saai. Het werkt of het werkt niet, maar meer is het in de meeste huishoudens niet. Sony komt dan ook met een gewaagd product.

We hebben het over de Led Light Bulb Speaker, een LED-lamp met ingebouwde speakers én bluetooth. We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen wat dat betekent, maar we doen het toch: je verlichting kan voortaan muziek afspelen, terwijl je het volume van de muziek of de felheid van het licht kunt aanpassen met je smartphone. Sony hoopt het hiermee mogelijk maken om muziek af te spelen op plaatsen waar dat normaal lastig kan zijn.

Of dat net zo lekker klinkt als een volwaardige speakerset? Dat wagen we te betwijfelen, want doorgaans klinken kleine speakers net even wat minder indrukwekkend. De lichtgevende speaker ligt vanaf 23 mei in ieder geval in de Japanse winkels, dus wij zullen nog even geduld moeten hebben voor we ‘m kunnen aanschaffen. Hij kost je omgerekend zo’n 180 euro, dus dat geeft je mooi even de tijd om wat geld opzij te zetten voor dit dure lampje.