Sony wil je tijdens volgende hittegolven helpen met draagbare airco

Sony, draagbare airco

Gelukkig zijn de temperaturen inmiddels weer wat gezakt, maar vorige week waren de ventilatoren en airco’s door de uitzonderlijke hitte niet aan te slepen. De kans is bovendien groot dat we deze of volgende zomer weer een hittegolf krijgen. Sony wil ons leven op die momenten gemakkelijker maken, met een wel heel bijzondere airco.

Sony heeft namelijk een crowdfunding-actie opgezet om een draagbare airco te financieren, schrijft Gizmodo. Het gaat om de Reon Pocket, een bluetooth-apparaat ter grootte van een creditcard. Dit apparaatje stop je in een speciaal shirt met een zakje onder de nek, waarop je heerlijk koel wordt gehouden.

Het apparaat verbindt met een app, zodat je zelf de controle hebt over de temperatuur. Ook handig: het apparaat koelt niet alleen, maar kan je ook opwarmen. De Reon Pocket is dus niet alleen tijdens een hittegolf handig, maar ook tijdens de koude wintermaanden.

Naar eigen zeggen kan het apparaat je lichaamstemperatuur met 13 graden Celsius afkoelen. Op koude dagen kan het je juist 8 graden Celsius warmer maken.

Lange accu-tijd

De Reon Pocket ondersteunt zowel iOS als Android. Bovendien kan het apparaat je behoorlijk lang koelen of opwarmen. Het heeft namelijk een accuduur van 24 uur en laadt in twee uur weer op.

De crowdfunding-actie loopt dan ook goed. Die begon vorige week zondag, en het beoogde bedrag is al binnen. Toch is er een groot nadeel: het apparaat is alleen in Japan te koop. En daar wordt het pas in maart 2020 geleverd.

Of de Reon Pocket ooit naar Europa komt, is onduidelijk. Maar als we hier zulke hittegolven blijven houden, is een dergelijk apparaat zeker welkom.